Изключителен Григор!



22-01-2014 09:32 | Станко Димов

Григор Димитров приключи фантастичното си представяне на Откритото първенство на Австралия. Българинът отстъпи с 1:3 сета пред световния №1 Рафаел Надал и се размина с участие на първи полуфинал в Шлема. В отделните части Рафа се наложи с 3:6, 7:6 (3), 7:6 (7), 6:2.

Това беше четвърти сблъсък между двамата, а испанецът записа своя 4-и успех. И днес обаче Гришо спази традицията да взима поне сет на именития си съперник.

Григор Димитров определено има за какво да съжалява, тъй като игра на много високо ниво и спокойно можеше да вземе поне още един сет на испанеца. В края на третата част Гришо пропусна 3 сетбола, първият при 6:5 гейма и сервис на Надал, останалите два в тайбрека.

Въпреки загубата Димитров заслужава огромни адмирации за начина, по който игра не само днес, но и в турнира като цяло. Припомняме, че за първи път в кариерата си българинът достигна до четвъртфинал в Шлема. Освен това Гришо беше единственият извън Топ 8, който оцеля на този стадий.

След последната точка очаквано се видяха сълзи в очите на българина, който бе изпратен с бурни аплодисменти от 15 000 зрители на „Род Лейвър Арина”.

За класата на българина достатъчно говорят думите на Надал непосредствено след мача: „Имах късмет да победя днес. Третият сет беше ключов, всичко можеше да се случи в него, но късметът ме покри. Григор Димитров има всичко, за да бъде велик шампион. Ако продължава по този начин ще се изкачи на върха”.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ НА ГРИШО С РАФА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини