Григор Димитров - Рафаел Надал (гейм по гейм)



22-01-2014 08:00 | Станко Димов

Григор Димитров срещу Рафаел Надал, четвъртфинал на Australian Open.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ НА ГРИШО С РАФА

Коментар на двубоя гейм по гейм:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров)

1:0 ОТЛИЧНО НАЧАЛО НА МАЧА! Григор започна и приключи първия си сервис-гейм с ас. Надал спечели само една точка, след фамозен ретур-уинър, но другите 4 бяха на метката на българина. По традиция мощна подкрепа от български фенове, които не спират да викат "Григор Димитров", "Мачкай Гришо" и "Българи юнаци".

2:0 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Изключително концентрирана игра на Гришо от началото на срещата. Българинът поведе с 30:0, Рафа изравни, но след това Гришо взе още 2 точки и след грешка от форхенд на Надал (при брейк-пойнта) поведе в резултата с 2:0. Мечтан старт.

3:0 Още един гейм на сметката на Димитров. Какво начало на мача само!!! Пробивът е затвърден с гейм на 30 и нашето момче вече води с 3:0. Отлично!

3:1 Рафа Надал взима първия си гейм в мача. Отличен гейм за испанеца, в който той не даде дори точка на Димитров. Рафа сервира основно на бекхенд страната на българина.

4:1 Григор спечели подаването си, което премина през равенство. С отлична къса и брутален начален удар обаче българинът си гарантира успех в сета. Разликата от един пробив продължава да е актуална.

4:2 Гейм на 0 за Надал, който продължава да сервира основно на бекхенд страната на Димитров. Първи ас за испанеца.

5:2 Григор Димитров отговори с гейм на 0, който завърши с ас. Нашето момче е само на гейм от успех в първия сет. Пауза, след която Рафа ще сервира за оставане в сета.

5:3 Бърз и безпроблемен гейм за Рафа Надал. Българинът ще сервира за сета.

6:3 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът започна колебливо гейма и изоставаше с 0:30. Нашето момче обаче приключи отлично частта, нанизвайки 3 последователни аса. Първи загубен сет за Надал от началото на турнира.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Рафаел Надал):

1:0 Добро начало на втория сет за Надал, който започва втората част с гейм на 0.

2:0 Надал прави пробив във втория сет и повежда с 2:0. Испанецът поведе с 40:15, Гришо спаси първата точка за пробив с отличен сервис, но при втората испанецът се възползва, пласирайки мощен форхенд по обратния диагонал.

2:1 Григор Димитров връща пробива веднага. Затова помогна много и Надал, който само в рамките на този гейм допусна 3 двойни грешки.

2:2 Гейм на 0 за Григор Димитров и резултатът във втория сет вече е изравнен.

3:2 Надал прекъсва серията от два последователни гейма на сметката на Григор и взима подаването си. Това обаче не се случи никак лесно. Геймът мина през две равенства, а при втория си гейм-бол испанецът извика мощно "Вамос", показвайки колко важен е геймът за него. Абсолютно равностойна игра през втория сет. Имаше и една точка, спечелена със стоп воле от Димитров, която със сигурност ще бъде конкурент за приза "Hot Shot".

3:3 Много тежък гейм за Григор Димитров. Българинът трябваше да спасява точка за пробив, но в най-важния момент на помощ дойде първия сервис, който му помогна да спечели по-лесно точките си.

4:3 Надал на свой ред имаше труден гейм. Григор Димитров поведе с 30:15, но испанецът успя да обърне гейма с няколко хубави форхенда, които паднаха около линията.

4:4 Уникален гейм за Димитров! Българинът изоставаше с 0:30, но показа изключителен характер и обърна гейма в своя полза. При това го направи, след като спечели няколко продължителни разигравания.

5:4 Гейм на 0 за Рафа Надал. Гришо направи няколко непредизвикани грешки и помогна на съперника си да спечели лесно подаването си. Пауза, след която българинът ще сервира за оставане във втория сет.

5:5 Димитров изобщо не трепна и спечели с лекота сервис-гейма си. Сетът продължава.

6:5 Рафа Надал си осигури минимум тайбрек във втория сет. Испанецът взе на 0 подаването си за втори пореден гейм и отново повежда в резултата. Последна пауза в сета, след която българинът ще сервира за вкарване на сета в тайбрек.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на сета, след като Димитров спечели подаването си на 15.

7:6 УНИКАЛЕН РАФАЕЛ НАДАЛ В ТАЙБРЕКА! Испанецът взе гейма със 7:3 точки, особено атрактивна от която беше последната. На практика Надал изигра тайбрека без да допусне никаква грешка. По сет за двамата. Страхотен мач до момента. Григор по нищо не отстъпва на световния №1.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

Бетани Матек-Сандс и съпругът й Джъстин, който е приятел с Григор Димитров, са в ложата на българския тенисист.

1:0 Уверено начало на третата част за Григор Димитров, който взе подаването си сравнително бързо и безпроблемно.

1:1 Надал също печели лесно първия си сервис-гейм в третия сет. Испанецът сякаш започва да вдига оборотите леко с всеки изминал гейм.

2:1 Тежък гейм за Димитров. Българинът поведе с 40:15, но след това допусна две лековати грешки и Рафа стигна до равенство. Последваха две поредни точки за Димитров, който отново излиза напред преди първата пауза в сета.

2:2 Убедителни изпълнения на Надал, който диктуваше разиграванията в този гейм, за да поведе с 30:0. Изненадващо или не обаче Димитров въобще не се притесни и спечели три поредни точки при сервис на испанеца! Това значеше точка за пробив. В този момент обаче българинът изгуби инициативата в решителното разиграване и Надал се спаси.

2:3
Григор допусна някои леки грешки и се озова в ситуация 15:40. При първата възможност Надал сбърка, но при втората българинът не се справи и е пробит.

2:4 Надал затвърждава пробива, макар че допусна и няколко леки грешки. Трети гейм поред за испанеца.

3:4 Гейм за Димитров, който сервира на ниво.

4:4 Григор Димитров връща пробива. Много слаб гейм за Надал, който допусна две двойни грешки и направи 2 непредизвикани такива. Равенство в геймовете в третия сет.

5:4 Григор печели подаването си на 0! Българинът направи страхотен гейм, който продължи малко повече от 60 секунди и завърши с къса топка.

5:5 Рафа Надал отговаря подобаващо - гейм на 0 на сметката на испанеца след няколко отлични печеливши удари.

6:5 Григор Димитров си осигури минимум тайбрек в третия сет. Българинът бе солиден в сервис-гейма си и принуждава Надал да сервира за оставане в сета.

6:6 Ще гледаме тайбрек и в третия сет. Григор има за какво да съжалява, тъй като поведе с 40:30 и получи сетбол. В този момент обаче българинът отигра ретур с рамката на ракетата и прати топката в аут. След това Рафа взе 2 поредни точки и спечели подаването си.

6:7 (7) НАДАЛ СПЕЧЕЛИ ТАЙБРЕКА И НА ТОЗИ СЕТ, НО ГРИГОР ИМА ЗА КАКВО ДА СЪЖАЛЯВА, ТЪЙ КАТО ПРОПУСНА ОЩЕ 2 СЕТБОЛА. ЕДИНИЯТ ОТ КОИТО ПРИ СОБСТВЕН СЕРВИС (6:5).

ЧЕТВЪРТИ СЕТ (сервис за Надал):

1:0 Надал започна силно четвъртия сет. Испанецът поведе с 40:0, но след това Димитров намали на 40:30. С поредното си отлично излизане на мрежата обаче испанецът взе подаването си.

2:0 Пробив за Надал.
Геймът продължи близо 10 минути и за жалост завърши със завършващ удар от бекхенда на Надал. Испанецът направи сериозна крачка към успех в сета и мача.

3:0 Пробивът е затвърден. Надал намери първия си сервис, а Гришо помогна с няколко непредизвикани грешки. 3 гейма делят испанеца от място на полуфинал.

3:1 Григор Димитров прекъсва серията от поредни геймове на сметката на Надал и спечели подаването си на 30. Испанецът обаче продължава да има пробив аванс в четвъртия сет.

4:1 Рафа не сервира особено добре, но Гришо не успя да се възползва от този факт и испанецът все пак взе подаването си на 30. Цели 7 двойни грешки за испанеца от началото на срещата, нещо, което се случва изключително рядко.

4:2 Григор Димитров остава в двубоя, след като спечели за втори път подаването си. Разликата остава само един пробив, за жалост в полза на Рафа Надал.

5:2 Бърз гейм за Рафа, който вече е само на гейм от полуфинал на Australian Open.

6:2 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - РАФАЕЛ НАДАЛ. Испанецът стигна до пробив и си подпечата място на полуфинал в Мелбърн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини