Григор Димитров: Двубоят с Надал се реши в няколко точки



16-08-2013 17:44

Григор Димитров отчете, че не е бил на 100% физически в двубоя си срещу Рафаел Надал на турнира в Синсинати, който загуби след 6:2, 5:7, 6:2 в полза на Матадора. Ето какво сподели българинът след битката пред Кевин Уеър от "Тенис Панорама".

Как се чувстваш физически? Държеше се за гръдния кош по време на мача.
- Мисля, че получих мускулен проблем при един ретур във втория сет. Това ми създаде малко проблеми. Мисля че преодолях болката и всъщност направих наистина добър втори сет. Като цяло ситуацията физически не се е влошила и съм доволен от това.

По-трудно ли е физически да покриваш целия корт, когато Надал те кара да се защитаваш?
- Всички знаем как играе той, но на корта топката сякаш идва наистина много бързо. Независимо колко си повратлив. Мисля, че той има един от най-добрите форхенди. В първия сет той игра просто невероятно. Няма какво повече да кажа. Поздравления за него, животът продължава. Ще работя още по-здраво и се надявам да играя пак срещу него.

Изглеждаше сякаш игровия ти план бе да атакуваш неговия бекхенд и да пращаш топката ниско със слайс на форхенда му. Успешно ли бе това?
- Опитах доста неща в първия сет, но не се получаваше. Той изпълняваше добре всеки един удар. Опитвах се да намеря пролука и намерих такава във втория сет. Появи се възможност и се възползвах. Той обаче излезе от тази ситуация повече от успешно и не можах да му се противопоставя в третия сет. Дори 74% първи сервис не бе достатъчно. Със сигурност ще анализирам с моя треньор случилото се.

Каква бе разликата в третия сет - не успя да задържиш нивото на игра от втория?
- Той започна да греши по-малко и ме чакаше да го атакувам. Аз от своя страна допуснах някои грешки и така се получиха пробивите. Независимо, че резултатът накрая бе 6:2 почти всеки гейм стигаше до равенство. Разликата в двубоя бе наистина малка. На това ниво обаче всичко може да се реши дори от една-две точки.

Независимо от загубата, доволен ли си от начина, по който се представи?
- Не мога да кажа такова нещо. Доволен съм единствено от физическата си форма. Чувствам се в наистина добро състояние и това е много позитивно. Предишният път, когато играх два часа срещу него получих малко схващания. Това е положителното в случая. Като цяло винаги е удоволствие да играеш срещу някой от топ 10. Като цяло се стремя да им създавам все повече трудности. Сега вероятно ще си взема ден почивка и после започвам да се подготвям за US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини