ВИДЕО: Гришо подчини набързо американец



13-08-2013 23:15 | Николай Драганов

Григор Димитров се поздрави с бърз и рутинен успех над Брайън Бейкър (САЩ) във втори кръг на "Мастърс 1000" турнира в Синсинати след 6:3, 6:2 в отделните части.

 

След като в първи кръг Димитров успя да отстрани световния №15 Николас Алмагро, днес Гришо имаше още по-лек двубой срещу талантливия американец и го надигра категорично само за 57 минути.

 

Благодарение на тази победа, българинът си гарантира и двубой срещу Рафаел Надал. Испанецът играе утре своя мач от втори кръг срещу Бенямин Бекер и ако не допусне изненада, ще се изправи срещу Гришо в четвъртък.

 

Българинът си осигури 90 точки до тук в Синсинати, които ще му бъдат достатъчни, за да попадне сред поставените на стартиращия в края на август последен турнир от Големия шлем - US Open. 

 

Днешният двубой започна с колеблив сервис гейм на сметката на Гришо, който поведе с 40:15, но допусна четири поредни точки в сметката на Бейкър, а с това и пробив. За щастие още в следващия гейм Гришо на свой ред проби и изравни, а до края на първата част нямаше подобни проблеми.

 

При 3:2 българинът стигна до 15:40 в подаването на американеца и още от първия опит проби за втори път. Димитров изпусна сетбол при сервис на Бейкър в осмия гейм, но секунди по-късно заставайки на начален удар бе категоричен и с ас затвори частта в своя полза.

 

Още по-явно стана надмощието на Гришо през втория сет, който започна отлично с 15:40 в подаването на Бейкър. Първата точка за пробив бе спасена, но при втората нашето момче реализира, а малко по-късно и затвърди набързо за 2:0. Без никакви проблеми от начален удар, Гришо проби за втори път в петия гейм, при това на 0. При 5:2 Димитров не трепна, сервирайки за мача и си осигури място в трети кръг. 

 

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини