Григор пак взе сет на Рафа, но нямаше сили за повече (видео)



16-08-2013 04:21 | The Tennis Space

Григор Димитров приключи участието си на силния турнир в Синсинати. В мач от трети кръг, българинът претърпя загуба с 1:2 сета от Рафаел Надал, в отделните части 6:2, 5:7, 6:2 за испанеца. Това беше трети дуел между двамата, като Гришо спази традицията неизменно да взима по сет на Матадора, за който обаче да остава крайната победа.

Въпреки отпадането българинът има за какво да е доволен, тъй като напуска Синсинати с 90 точки за ранглистата, които на практика му осигуряват място сред 32-ата поставени на започващия в края на месеца US Open.

От своя страна пък Рафаел Надал продължава с победната си серия на твърди кортове от началото на година. Испанецът продължава да няма загуба на тази настилка (12:0), а победата тази сутрин му гарантира място на четвъртфинал и сблъсък с добрия му познайник Роджър Федерер. Общо за годината тази победа е под №50 за Надал като той е постигал подобно постижение в още седем сезона.

Още в началото на двубоя срещу Гришо, испанецът взе превес и след ранен пробив поведе с 3:1 гейма. Малко по-късно Рафа повтори упражнението, проби началният удар на Димитров и със сервис на своя страна поведе в резултата - 6:2.

Въпреки загубата на сета, Григор Димитров започна на високо ниво през втората част, като в първите си 3 сервис-гейма даде на Рафа само една точка. При 3:3 обаче Надал стигна до заветния пробив, като в този момент победата му изглеждаше в кърпа вързана. Григор обаче не се предаде и в ответния гейм успя да върне пробива, с което да съхрани интригата в двубоя. Не само това, но в десетия гейм Димитров получи и сетбол, който обаче бе при сервис на Надал.

Испанецът успя да излезе сух от ситуацията и показа, че във важните моменти рядко греши. И когато сетът вървеше към тайбрек, Димитров получи нови два сетбола. Българинът пропусна първия, но при втория Надал помогна с грешка и резултатът бе изравнен – 2:6, 7:5.

За жалост еуфорията от взетия сет бе твърде кратка, тъй като още на старта на заключителната трета част Надал проби. По подобие на първия сет испанецът дублира пробива за 5:2, след което със сервис на своя страна, си подпечата място в четвъртфиналите.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини