Надал: Григор Димитров ме затрудни максимално



16-08-2013 15:00 | Станко Димов

Рафаел Надал победи Григор Димитров с 2:1 сета и се класира за четвъртфинал на силния турнир в Синсинати. След срещата испанецът сподели, че е бил максимално затруднен от младия си съперник. Рафа също така призна, че във втория сет, в който Димитров се наложи със 7:5 гейма, българинът е сервирал брилянтно и това е направило разликата.

„Играх на добро ниво в първия сет. След това неговият сервис започна да работи добре в началото на втората част. Имах проблеми с началния му удар, затова просто чаках своя момент. В третата част започнах с нагласата, че трябва да играя по-навътре в корта и да се опитвам да контролирам точките от там. Мисля, че играх добре през целия трети сет”, коментира Надал.

С победата си рано тази сутрин, испанецът се класира за четвъртфинал, където пък си гарантира двубой с Роджър Федерер. „Играли сме толкова много пъти заедно, за толкова важни трофеи. Всеки двубой срещу него е специален. Двамата играем по различен начин и мисля, че комбинацията от нашите стилове прави двубоите ни интересни за гледане. Надявам се да бъда готов за мача с него”.

Надал и Федерер ще излязат на централния корт в Синсинати около 02:00 часа тази вечер. Това ще бъде техен 31-и сблъсък, като до момента испанецът води с 20:10 победи. През 2013-а те са се срещали два пъти, като и в двата случая победител излезе испанецът. 

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини