Григор Димитров и треньорът му с драматична загуба на двойки



10-07-2013 18:06

Григор Димитров и треньорът му Микаел Тилстрьом загубиха на старта на турнира в Бостад при двойките от поставените под №4 Йохан Брюстрьом (Швеция) и Равен Клаасен (ЮАР) след 6:1, 3:6, 4:10.

Димитров и Тилстрьом стартираха отлично в първия сет. Те реализираха пробив още в самото начало за 2:0. В решителната точка Димитров направи печеливш удар от ретур.

Малко по-късно те затвърдиха аванса си с втори пробив и дръпнаха с 4:0 след само 15 минути игра. В крайна сметка Григор и треньорът му загубиха само един гейм и затвориха с 6:1 след 24 минути на корта.

Втората част бе далеч по-равностойна. Там резултатът вървеше гейм за гейм. Все пак при 3:2 за Брюстром и Клаасен те първи успяха да стигнат до пробив. При начален удар на Тилстрьом те се възползваха от своите шансове и стигнаха до преднина от 4:2.

При 5:3 и Брюстром и Клаасен сервираха за сета като началото бе трудно за тях и се стигна до 0:30. Димитров и Тилстрьом имаха дори до точка за пробив, която обаче не успяха да реализират и впоследствие загубиха след 3:6.

В решителния дълъг тайбрек Брюстром и Клаасен първи взеха аванс и поведоха с 3:0 точки. В този момент Григор сбърка смач на мрежата и резултатът набъбна до 4:0 за съперниците. Брюстром и Клаасен нямаха проблеми да задържат този аванс и спечелиха в крайна сметка с 10:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини