Григор реализира обрат и вече е на четвъртфинал



10-07-2013 15:19

Григор Димитров достигна четвъртфиналите на АТР 250 турнира в Бостад, Швеция. Българинът реализира пълен обрат срещу опитния италианец Филипо Воландри с 2:6, 6:1, 6:4 за час и половина игра.

В първия сет Григор игра изключително слабо. Той допусна цели два пробива, след като вкара само 58% първи сервис и направи две двойни грешки. От своя страна Воландри загуби само 1 точка на свой сервис и без никакви проблеми затвори с 6:2.

Във втората част историята се повтори, но в полза на българина. Димитров даде само един гейм на опонента. Той показа много по-добра и стабилна игра и заслужено затвори с 6:1.

При 2:2 в решителния трети сет Димитров пропусна първа възможност да вземе пробив. Малко по-късно при 3:3 гейма Гришо получи нов шанс и този път не сгрешки и взе решителен аванс от 4:3. Малко по-късно при 5:3 в своя полза българинът стигна до два мачбола при сервис на Воландри, но не съумя да ги реализира. Малко след това нямаше какво да спаси Воландри и първата ни ракета затвори с 6:4.

Така първата ни ракета достигна четвъртфинал и вече защити 45 от 90-те точки, които спечели през миналата година. Тогава той игра полуфинал на същия турнир.

В следващата фаза той ще играе с поставения под номер 3 Хуан Монако в петък. Досега Григор има 3 мача срещу Монако и три загуби. При това в тези срещи българинът не е спечелил дори сет. Двубоят ще бъде в петък от 12,00 часа българско време.

ОСНОВНА СХЕМА НА ТУРНИРА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини