Григор Димитров с драматичен обрат на старта в Бостад



08-07-2013 15:20

Григор Димитров започна с победа участието си на АТР 250 турнира в Бостад. Българинът надви 17-годишния представител на домакините Елиас Юмер (№1032) след почти два часа битка с 5:7, 6:2, 6:4. Така във втори кръг Гришо ще срещне Филипо Воландри (Италия) или Юрген Зоп (Естония), които играят във вторник.

Турнирът в Бостад е от особено значение за Димитров, тъй като миналата година той достигна до полуфинал, където загуби от бъдещия шампион Давид Ферер и сега има да защитава не малко точки.

Първият сет бе сравнително равностоен като и двамата имаха своите шансове за спечелването му. Григор първи пропусна точка за пробив в петия гейм. Малко след това българинът не сгреши, проби и при 5:4 сервираше за сета. В този момент Димитров пропусна сетбол и след непредизвикани грешки допусна Юмер да стигне до 5:5.

Последваха нови два много слаби гейма за Димитров, който буквално ги подари на съперника. Той не само не се възползва от шанс да пробие Юмер, но при 5:6 много лековато отстъпи гейма при свой сервис за 5:7.

Още с началото на втората част българинът даде да се разбере, че няма да остави нещата така и проби на нула! В този доста бърз сет Григор пак проби на нула за 5:2 като бе подпомогнат и от 1032-ия в света швед. В крайна сметка нашият представител затвори с 6:2.

Първите пет гейма от третата част преминаха съвсем леко за сервиращите. Първи проблеми имаше Гришо, който в шестия се наложи да спасява първи точка за пробив. Той го направи по шампионски - с ас и след това стигна до 3:3 гейма.

Това не бе последният драматичен момент за българина. При 4:3 за Юмер Димитров спаси още три възможности за пробив и това сякаш пречупи младока, който не взе повече геймове в мача. Юмер направи цели две двойни грешки на свой сервис и малко след това Димитров най-после проби за 5:4, а после не се затрудни да довърши съперника.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

ОСНОВНА СХЕМА НА ТУРНИРА!


ГРИШО: НЕ СЪМ ДОВОЛЕН ОТ ИГРАТА СИ


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини