Димитров и Пиронкова се изкачиха в световните ранглисти



08-07-2013 11:33 | Станко Димов

Първите ракети на България Григор Димитров и Цветана Пиронкова отбелязаха прогрес в публикуваните днес световни ранглисти.

При мъжете Димитров изкачи две позиции и е вече №29. Днес, в 13:00 часа наше време, той започва участие на турнира в Бостад, Швеция. Григор, който е №5 в схемата, ще играе с участващия с "уайлд кард" шведски тийнейджър Елиас Юмер. Той също е част от академията на българина Good to Great в Стокхолм и дори отвреме-навреме тренира заедно с Гришо.

Димитров ще участва и в турнира на двойки заедно със своя треньор Микаел Тилстрьом, който има редица титли при дуетите, но официално спря да се състезава през 2000 година.

Голям скок направиха със спечелените точки от фючърсите в България Тихомир Грозданов и Димитър Кутровски. Грозданов прелетя 110 позиции до №542. Кутровски прескочи 171 места до 754-ото, като по този начин вече е пета ракета на БЪлгария. Тази седмица Кутровски, Лазов и Димов ще играят в основната схема на международния турнир в Пловдив.

На върха на класацията също има промени. С ранното си отпадане на Уимбълдън, Роджър Федерер се свлече до №5. Първата ракета на Испания - Давид Ферер пък вече е №3.

При дамите Пиронкова дръпна с 15 позиции и е вече 57-а в света, благодарение на осминафинала на "Уимбълдън".

Изабелла Шиникова вече е четвърта по ранкинг българка и е №344. Националката за "Фед къп" игра през уикенда в квалификациите на турнира на WTA в Палермо, където отстъпи на Александра Дюлгеру от Румъния с 3:6, 0:6.

РАНГЛИСТА АТР

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини