Григор Димитров: Благодаря ви, че повярвахте в мен! (видео)



08-05-2013 02:20 | Станко Димов

Григор Димитров очаквано бе повече от щастлив след победата над Новак Джокович на турнира в Мадрид. Минути след края на срещата българинът използва профила си в социалната мрежа Facebook, за да благодари на стотиците честитки.

„Благодаря ви, че повярвахте в мен”, написа Димитров на стената си. Малко по-късно българинът демонстрира скромност, заявявайки че „още нищо не е направил”.

„Това е просто двубой, едва втори кръг сме”, сподели Гришо след успеха и добави: „Талантът не печели двубои. Помага ти да победиш, но не може сам да ти донесе победата”, заключи българинът.

"Днес бе един от дните, в които се чувствах много добре на корта. Чувствах, че мога да се надигравам с Новак през целия двубой.

"До последно вярвах в себе си и това се оказа решително в третия сет," добави българинът на официалната пресконференция след двубоя.

"Добре съм, така казах и на треньорския ми екип. Имаше няколко мускула, които не функционираха добре, ще решаваме проблема. Не знам дали е от стрес, не ми се вярва..Може.."

Григор разказа работата си с новия треньор Магнус Норман: "Заедно сме седем месеца, 5 седмици бях в Стокхолм и поработихме здраво, целта бе да стоя успешно на корта и използвам играта си по по-добър начин. Тренирах здраво всеки ден, независимо дали имам или нямам мач. Може би това е една от причините за крампите. Тази вечер бе една от тези, когато целия труд и всички парченца идват на място. Трябва да си готов, никога не знаеш кога пак ще играеш срещу големите тенисисти.

Григор бе толкова доволен и развълнуван от мача, че не можа да си спомни за спечелен турнир ITF в Алкоркон, Мадрид преди 4 години, нито настилката му хард корт. Това предизвика шеги в залата, след като журналистка му припомни събитието".


ОЧАКВАЙТЕ СУТРИНТА СПЕЦИАЛНО ИНТЕРВЮ НА ГРИГОР ДИМИТРОВ ПРЕД КОРЕСПОНДЕНТА НА TENNIS24.BG В МАДРИД ЗЛАТКА ЗАМОВА.

Още по темата:

Успя! Григор Димитров победи световния №1

Джокович пред Tennis24.bg: Публиката избра Григор за свой фаворит

Победата на Димитров гейм по гейм

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини