Григор пред Tennis24.bg: Усещах, че мога да обърна Джокович (ВИДЕО)



08-05-2013 09:40 | Станко Димов

Григор Димитров отново бе любезен да говори с кореспондента на Tennis24.bg  Златка Замова след победата със 7:6, 6:7, 6:3 срещу Новак Джокович във втори кръг на турнира Мадрид Оупен (4,3 M евро, „Мастърс 1000”). Ето какво каза Гришо след историческия успех.

- Честито, победи световния номер едно Новак Джокович тази вечер, какво е усещането?
 - Чудесно. Много съм щастлив! Тази вечер е една от запомнящите се. Да се надяваме, че ще има още такива победи за в бъдеще. Доста съм развълнуван! Труден мач беше..имах шансове да го затворя във втория сет.

- В тайбрека...
- Да. За съжаление не се получи, мачбол имах. Но това не ме накара да се почувствам зле в третия сет. Имах малко физически проблеми в началото...

- Искам да tе попитам за този проблем, получи крамп във втория сет, какво стана?
- Ами започнаха да ми се схващат краката малко. Случва се.

- Той именно тогава те натисна малко, според мен така загуби втория сет.
- Да, определено. Имахме доста равностойни разигравания, но беше очевидно, че играя срещу Новак Джокович, не срещу случаен състезател. Но исках да остана в мача и да имам добър старт в третия сет. Знаех, че имам шансове.

- Кое беше най-силното ти оръжие срещу Ноле?
- Сервирах доста добре през целия мач, във важните моменти играех агресивно и в същото време не пресилвах ударите. Не търсех лесния изход в разиграванията. Мисля, че се борих добре, не се предавах през целия мач и усещах, че мога да го обърна.

- Така ни зарадва всички.
- Мерси.

- Джокович каза, че си го изненадал най-вече с твоята психическа стабилност и концентрация през целия мач, до края. Едва ли не това го е шокирало. Така ли бе?
- Определено бях много концентриран, на някои моменти малко я позагубих, но може би това ми даде повече сила в третия сет, защото грешката беше изцяло моя. Знаех и се надявах че в третия ще се отвори малък прозорец, в които да вляза в разиграванията и да го пробия. Това стана рано, в първия гейм още и оттам се стараех да се фокусирам изцяло върху първия ми сервис, първата точка в гейма.

- Мисля, че направи около 12 аса, което срещу номер 1 в света си и добро постижение.
-  Добре е.

- Помогна ли ти подкрепата на публиката, имаше викания за теб през целия мач на български, но от тайбрека на втория сет ти изцяло спечели хората, научиха името ти и започнаха да скандират постоянно „Димитров, Димитров”, това мотивира ли те?
- Разбира се, не очаквах такава подкрепа. По едно време, в третия сет се обърнах и се запитах наистина ли моето име викат? Но, наистина помагат в такъв момент.. Беше интересен мач!

- Много! Беше страхотно да те гледаме, сигурна съм, че цяла България те е гледала! Моите познати те поздравяват за играта, за интервюто...
- Мерси.

- Следващият ти съперник евентуално ще е Станислас Вавринка, какво очакваш от срещата?
- Играли сме, имам една загуба от него на хард корт. Той е добър клей корт играч, доста опитен, очаквам дори мача да е доста по-труден от днешния. Миналата седмица спечели турнир, като победи Феррер, което малко или много му дава увереност  в момента. Дано се възстановя максимално, утре имам мач на двойки (днес към 17 ч. бг време – бел.авт.)  и да изляза на корта с едно добро поведение както днес и в отлична физическа форма.

- Както каза на пресконференцията – турнира все пак е в началото си.
- Да, сега започна.

-  Един личен въпрос може ли? Най-добрия съвет, който ти дадоха днес?
- А, да, най-добрият съвет ми го дадоха преди мача (смее се). 
     

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини