Джокович пред Tennis24.bg: Публиката избра Григор за свой фаворит



08-05-2013 01:37 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович призна превъзходството на Григор Димитров и определи като заслужена победата на българина. Както е известно Гришо се справи с Ноле с 2:1 сета след изумителен мач в Мадрид, който продължи повече от 3 часа. След двубоя Джокович намери сили да отговори на въпроси на представителите на медиите, сред които бе и кореспондентът на Tennis24.bg Златка Замова.

„Не играх добре. Физически не успях да се подготвя добре за турнира. След Монте Карло 12 дни не пипнах ракета. Реших да дойда в Мадрид буквално в последния момент. Положението с глезена ми не е сериозно, за което се радвам. Надявам се да бъда в добра форма за „Ролан Гарос”, започна анализа си Джокович.

„Имах своите шансове в първия сет, но днес Димитров бе по-добрият от двама ни. Игра агресивно, бе смел, а и сервираше отлично. С какво ме изненада ли? Най-вече, че бе концентриран през целия двубой, а освен това бе и психологически много силен”.

Джокович бе попитан и за реакцията на публиката, която от края на втория сет до последната точка не спря да скандира името на Димитров. Освен това феновете реагираха бурно на няколко жеста на Джокович и го освиркваха във всеки удобен момент.

„Нямам обяснение защо бях освиркван, а Вие?”, риторично попита Джокович. „Нищо лошо не правех на корта. Още в самото начало феновете реагираха срещу мен, когато не бях сигурен в някоя топка и поисках съдията на стола да провери лично.

Публиката тук разбира от тенис. Имат (испанците) добри тенисисти, начело с Рафа Надал, така и не разбрах защо се обърнаха срещу мен. Григор бе по-добър, сервира по-добре, направи няколко отлични точки и тълпата го избра за свой фаворит”, каза Джокович.

Пресконференцията на Григор Димитров пък се забави сериозно, тъй като веднага след края на двубоя българинът се отдаде на възстановителен масаж.

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg от Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини