Ovo je bugarski standard - това е Григор Димитров!



08-05-2013 11:42 | Инес Павлова

Ovo je bugarski standard! Или да си го кажем по нашенски: Това е български стандарт! Това е Григор Димитров! Момчето, което след 8 дни ще направи 22 години, е новият обединител на България! Но и на Мадрид. Колкото и да не вярвате, това е факт. След Христо Стоичков, испанци отново скандираха името на български спортист! 


Гришо постигна не само победа над Новак Джокович, над световният №1, над доминатора на корта, записа не само най-накрая своята истинска и голяма победа, но и накара сини, червени, известни и неизвестни, спортни и неспортни фенове да се чувстват горди, от това, че са родили на нашите 110 000 кв. км. земя.

 

Хасковлията излезе без страх срещу тенисиста, който има почитатели на всички краища на планетата. Наложи сила, воля, дух, стисна зъби пред болката, победи, но и развенча мита „Ноле”. Сърбинът, съм убедена вече загуби стотици, а защо не и хиляди свои последователи у нас. Защото първо се опита да шмекерува (такива номера и злоупотреби с физическото състояние сме го виждали и преди), после забрави за спортсменското поведение, а накрая дори не сдържа нервите си и по сръбски заложи не на уменията с ракетата, а на тези с устата.

Това дори публиката в Мадрид, която е виждала истински звезди, не можа да преглътне. Случи се нещо историческо – винаги приглушени зрителите на тенис двубои, станаха на крака за Григор, освиркваха световният №1, но и без проблем скандираха десетки пъти: „Григор!” и „Ди-ми-тров!”.

 

Григор е голям! И вече имам доказателството, което мнозина чакахте, за да го признаете! Може да съм пристрастна, но роденият на 16 май 1991 година тенисист наистина е ГОЛЯМ! След 3 часа и 4 минути мъжка битка, дори щабът на Джокович аплодира българчето! Димитров е спортната ми звезда, която в 00:15 часа на 8 май върна спомена от лятото на 1994-та. Имах и съседи в центъра на София, които нямаха възможност да гледат мача на живо, но стояха на балконите и разбираха кое разиграване е успешно и кое не за Гришо. Защото победните възгласи и аплодисменти не бяха само в Мадрид, но и в България!

 

Но и ей така, за да съм и малко лоша, ще припомня, че Григор Димитров НЕ ОТГОВАРЯ на критериите за пълна олимпийска подготовка от държавата ни за Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро. Факт! И всичко това докато първата българска тенис ракета за една нощ отново ни направи горди от това, че сме българи. За три часа забравихме избори, партии, срс-та, липса на пари, осигуровки, самозапалвания, болка. Гришо обедини всички ни. Накара и други подобни големи български спортни и неспортни звезди да се възхитят!

Волейболните ни настоящи и бивши национали и националки, тенисисти, атлети като Тезджан Наимова и Ивет Лалова, зимни звезди като Сани Жекова, певци като Мариана Попова, светски лица, лекари, архитекти, ПР-специалисти, журналисти, зъболекари, писатели, фотографи, издатели, продуценти, мениджъри, бизнесмени, фермери, майки, бащи, деца, хора . . . българи, свалиха шапки, но и маски, коментирайки победата на Димитров.

 

А той – Григор Димитров, за когото някои обичат повече да слушат с кого споделя емоциите и дарява с целувки, се разплака и показа на всички ни още по-ценно нещо! Гришо не само би Ноле, не само даде подпис на камерата, а отправи повече от послание! „I love you dad!”!!! Този успех е за Димитър Господинов! А това послание е за всички, които трябва да намерим по-често начин да казваме на родителите си, че ги обичаме, че ни подкрепят по пътя към личните ни победи!

 

P.S. Тази нощ се отказах от фен-клуба на Новак Джокович! Отписах се! Защото съм българка и обидното поведение на сърбина на корта срещу Григор Димитров го приемам като лична, а и държавна обида! Едно единствено нещо написах на сайта за почитателите на роденият в Белгрaд играч за сбогуване: Ovo je bugarski standard!

 

Инес Павлова, Гонг

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини