Играчи

Цветан Михов


Дата на раждане:18.02.1991Ръст:186
Възраст:33Тегло:
Националност:БългарияИграе с:дясна ръка
Място на раждане:София, БългарияДебют:2010
Резиденция:СофияЛичен сайт:

Спечелени пари от наградни фондове:
$ 5,183

Титли от Големия шлем:


Биография:

Цветан Михов е състезател на ТК Левски. През 2010 г. е поканен в отбора на България за Купа Дейвис за мача с Монако. В решителен мач на двойки срещу "монегасците" капитанът на България Огнян Илиев гласува доверие на Цецо, който в тандем с Григор Димитров разпиляват съперника. Именно този двубой, както и двете победи на сингъл на Димитров, донесоха успеха на нашия отбор.

 

Благодарение на добрите изяви Цецо Михов получава и шанс да се прояви на сингъл. В мач без значение нашето момче отстъпи пред Тома Оже, но въпреки загубата България бе спечелила сблъска с Монако. След мача, специално за Tennis24.bg Цецо сподели, че се е поддал на напрежението и затова не е успял да затрудни повече опитния Оже.

 

Михов е двукратен победител при двойките на турнира за юноши (до 16 г.) „Принс Къп“ във Флорида от 2006 (с Ангел Мирчев) и 2007 г. (с Андреас Нейков). През 2007 г. на Европейското отборно първенство до 16 г. в Ле Токе, Франция печели трето място заедно с Андреас Нейков, Марсел Радев и Григор Димитров.

През 2008 г. е победител от държавното лично първенство на смесени двойки с Хюлия Велиева, а през 2009 е републикански шампион на сингъл и защитава титлата си на смесени двойки. Най-доброто му класиране при мъжете е достигане до полуфинал на фючърс в Добрич от 2009 г.

Свързани новини


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини