Ексклузивно: Цветан Михов заминава за САЩ, ще работи с Родик



11-06-2010 22:36 | Станко Димов

Един от най-талантливите български тенисисти Цветан Михов ще търси развитие накариерата си отвъд Океана. 19-годишният състезател ще се присъедини към University of Oklahoma, където главен треньор на тенис академията е Джон Родик, брат на първата ракета на САЩ Анди Родик (двамата на малката снимка). Нашето момче не скри вълнението си от факта, че ще работи с един от доказаните специалисти в тениса.

 

 

"След мачовете от Купа "Дейвис" заминавам за САЩ. Там ще продължа развитието си в University of Oklahoma, където ще имам честта треньор да ми бъде Джон Родик. С него говорихме сериозно за моето бъдеще - дали ще мога да се реализирам в големия тенис. Искам да подчертая само, че те се свързаха с мен и ме потърсиха. Бях много изненадан, когато Родик ми се обади и показа толкова голямо внимание към мен", сподели Цецо Михов специално за Tennis24.bg.

 

"В Щатите ще имам възможността да играя турнири от сериите "Фючърс" и "Чаланджър". Отборът на Университета също е много силен - с добри играчи. Конкуренцията ще е голяма, надявам се да показвам най-доброто от себе си и да продължавам да се развивам", каза още 19-годишният талант.

 

В началото на следващия месец България ще играе срещу Словения за Купа Дейвис. Ето какво е мнението на Михов за двубоите.

 

"Очаквам тежки мачове, защото те имат добре подготвени играчи. Кавчич например е доста опитен, а само преди няколко дни взе сет на Анди Родик, което си е показателно! Фактът, че сме на техен терен също ще изиграе важна роля. Лично аз се надявам да играем спокойно, няма какво да губим.

 

Разполагаме с добри играчи - като нашия голям талант и първа ракета Григор Димитров, който ще изиграе важна роля за победата. Тошко Енев пък е безкрайно опитен и знае какво да прави в тежки ситуации. Надявам се Огнян Илиев пак да намери място в отбора за мен. И както се казва - илизаме на корта само за победа!", сподели Цецо Михов.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини