Дългият път по завръщането на Дел Потро в елита (ВИДЕО)



01-03-2012 11:00 | Николай Драгиев

През 2011-а, а все по-отчетливо и през 2012-а година шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин дел Потро се завръща към нивото на игра, която го постави сред претендентите за титла от всеки един турнир.

Аржентинецът вече се завърна и в топ 10, след като стигна до четвъртфинал на Australian Open.

"Никога не подценявайте шампион от турнир в Големия шлем. Той има манталитета, има характера, притежава много, много добра игра и всичко, което му е нужно," смята легендата Борис Бекер.

"Беше много дълъг път да се завърна отново в топ 10. Това е страхотно, но оттук нататък предизвикателството е още по-голямо. Не съм твърде далеч от най-добрите в света, но е важно да остана здрав и да играя на всички турнири," смята Дел Потро.

"Той намира играта си, а когато го направи, той е много опасен. Няма да съм изненадан, ако втората му титла от Големия шлем дойде преди края на този сезон," прогнозира журналистът Дик Спрингър.

"Млад съм, но всъщност времето минава много бързо и трябва да си на 100% във всеки един момент. Искам да се развивам, да бъда по-добър играч и личност. Ще дам всичко от себе си," допълва Хуан Мартин.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини