Ана Иванович не изненада шампионката Вожняцки



23-02-2012 18:53 | Станко Димов

Шампионката от миналата година Каролина Вожняцки се класира за полуфинал на турнира в Дубай, след като победи Ана Иванович с 6:3, 7:5 за час и половина игра. Като цяло датчанката показа по-стабилна игра и заслужи продължаването си напред в турнира.

„Тя (Ана Иванович) винаги е труден съперник. Има страхотен форхенд, може би най-добрия в женския тенис. Знаех, че трябва да подложа бекхенда й под напрежение и точно това правех. Надявам се и тази година да успея да играя на финал в Дубай”, каза след срещата световната №4.

В първия сет Вожняцки стоеше по-добре на корта и за около 30 минути се наложи с 6:3. Датчанката стартира силно и втората част, поведе с 3:1, но след това Иванович изравни играта. Последва серия от 6 поредни гейма, в които имаше пробиви. Така се стигна до 6:5, когато Вожняцки успя да вземе подаването си, с което спечели й мача.

Иначе Иванович демонстрира агресивна игра, особено през втория сет. Сръбкинята завърши двубоя с 30 уинъра, но в същото време записа и цели 51 непредизвикани грешки. Особено колеблива Иванович бе при сервис, където допусна цели 9 двойни грешки.

 

В спор за участие на финал Вожняцки ще се изправи срещу Юлия Гьоргес, която стигна до пълен обрат в двубоя си с Даниела Хантухова - 4:6, 6:3, 6:4.

 

Вторият полуфинал в турнира е между Йелена Янкович (Сърбия) и Агниешка Радванска (Полша).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини