Йелена Янкович с първи полуфинал за годината



23-02-2012 17:25 | Станко Димов

Бившата №1 в света Йелена Янкович започва да си възвръща формата и се класира за полуфинал на силния турнир в Дубай. Сръбкинята записа може би най-стойностната си победа в последните 12 месеца, след като се наложи с 6:4, 6:2 над шампионката от US Open Саманта Стосър.

Янкович се предвижваше отлично по корта и показа, че се възстановява пълноценно от травмата на бедрото на левия крак, където имаше разкъсан мускул. Сръбкинята изцяло контролираше дългите разигравания, като освен това покриваше добре половината си от корта.

По коренно различен начин изглеждаше Стосър, която явно бе по-уморена от съперника си. Освен това на няколко пъти австралийката издаде, че страда от настинка, което допълнително влоши настроението й на корта.

„Опитах се да направя колкото се може повече ретури, защото нейният сервис е един от най-добрите, ако не и най-добрият в женския тенис”, сподели след двубоя Янкович.

„Опитвах се да разчета посоката на сервиса й и да ударя топката с една идея по-рано. Мисля, че успях да го направя много добре, което ми помогна да контролирам срещата в по-голямата й част. Мина доста време, откакто за последно играх финал тук и точно това ще се опитам да направя”, каза още сръбкинята.

С точност, годините които изминаха са 7, когато Янкович игра за последно финал в Дубай (срещу Линдзи Дейвънпорт). За да го направи отново тя ще трябва да се справи на полуфиналите с петата в схемата Агниешка Радванска, която загуби само 3 гейма в двубоя си срещу Забине Лизицки – 6:2, 6:1. 

„Играх много по-добре в сравнение с другите дни от турнира. Посрещах топката по-добре, което е много важно, защото Забине сервира отлично”, каза Радванска.

„Не съм играла срещу Янкович от доста години, така че ще бъде интересно”, каза още полякинята.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини