Предимствата на маратонките Nike Lunar Vapor 8 Tour на Роджър Федерер



17-02-2012 17:33 | Николай Драгиев

Lunar Vapors винаги са били малко по-леки от моделите Court Ballistec и това е водещото при предлагането и продажбата им. Голямото олекотяване би могло да създаде  впечатление, че донякъде е за сметка на трайността.

Фактът, че новият модел не идва с обичайната шестмесечна гаранция също навежда на тази мисъл. И все пак именно тези обувки за тенис са изборът на знаменитост като Роджър Федерер, с които той внася своя стил на корта, както, впрочем, става с голяма част от изделията на Nike.

При изпробване на Lunar Vapor 8 Tour от хора, които са носили и познават предишни модели, твърденията са, че проблемът с трайността и здравината  е решен при новия модел. При предишните подметката се е износвала много по-бързо. Ако все пак се преследва най-вече това качество, може да се прибегне и до друг модел маратонки. Но става ли дума за лека и удобна обувка, Lunar Vapor 8 Tour е правилният избор.

Моделът не от тези, които биха спечелили награда за здравина и трайност, но много по-леки и удобни, със сигурност е алтернатива на по-тежки те и стегнати Court Ballistec или Adidas Barricade.Предлагат добра стабилност и защита на крака чрез системата за връзване. Добре е да запомните, че това са маратонките на един голям шампион, със забележителна подвижност по корта. И той го прави с такава лекота, че хората отвън приемат за даденост колко добре гони топката.

Маратонките на Роджър Федерер няма да ви превърнат в следващия шампион в турнир от Големия шлем, но със сигурност ще спомогнат за по-доброто ви придвижване по корта.

Източник: Seniorstennis.bg




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини