Френската авантюра на Пиронкова приключи



09-02-2012 15:15 | Станко Димов

Участието на Цветана Пиронкова на силния турнир за жени в Париж приключи. Пловдивчанката претърпя тежка загуба във втори кръг, отстъпвайки с 0:6, 3:6 пред Клара Закопалова. Двубоят продължи едва един час, в който за жалост Цвети не показа стабилната игра от срещата си с Ли На преди два дни.

Поражението означава също, че Пиронкова ще трябва да почака поне година, за да направи следващия си опит да достигне до четвъртфиналите в надпреварата. От френската столица първата ни ракета ще си тръгне с 60 точки за ранглистата, както и чек за малко над $8 000.

За жалост Пиронкова започна много слабо срещата и загуби първия сет за по-малко от половин час игра. Пловдивчанката не успя да намери отговор на мощната и най-вече разнообразна игра на Закопалова от основната линия и логичното се случи – 6:0. Все пак Пиронкова имаше своите шансове да запише поне гейм на сметката си, но във важните моменти опитите и за печеливш удар се превръщаха в непредизвикана грешка.

Успешната серия на чехкинята продължи и в началото на втория сет, който започна с нов пробив за Закопалова. В един момент от гейма нервите на Пиронкова не издържаха и тя поиска обяснение от съдията на стола за една топка, която видимо бе излязла в аут след удар на чехкинята, но такъв не бе отсъден.

Все пак правдата възтържествува в ответния гейм, когато Цвети върна пробива и прекъсна серията от 7 поредни гейма за 51-ата в света Закопалова. Малко по-късно българката за пръв път в двубоя спечели подаването си и на свой ред поведе в резултата – 2:1.

От тук до края на срещата обаче Закопалова отново вдигна нивото си и позволи на Цвети да запише само още един гейм, затваряйки двубоя с 6:0, 6:3 за 63 минути.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини