Дора Рангелова: Психически Пиронкова е по-издръжлива от преди



08-02-2012 13:59 | Станко Димов

Цвети игра много силно срещу Ли На и заслужено победи. Още на двубоите в Израел тя показа страхотна психика, в този аспект определено е израснала. Това каза специално за Tennis24.bg Дора Рангелова, капитан на националния отбор за „Фед Къп”.

Както е известно миналата седмица страната ни запази място в своята група I на зона "Европа/Африка", след като победихме Естония и загубихме от Австрия.

Вчера, след победата над Ли На Пиронкова сподели, че именно двубоите за България са и възвърнали както формата, така й увереността.

„Радвам се за тези думи на Цвети, щом тя го казва, значи е така. В Израел тя записа две победи на сингъл, като особено значима бе тази срещу Тамира Пашек, която е сериозен играч”, коментира Рангелова.

Тя увери също, че здравословното състояние на Пиронкова е отлично. Припомняме, че Цвети игра с превръзка на коляното на турнира „Хопман къп” в началото на януари, както и на Australian Open няколко дни по-късно. Рангелова обаче е категорична, че става въпрос за моментно неразположение.

„Не, за наша радост не можем да говорим за контузия. Просто е имала леки болки, но нищо сериозно. Цвети е в отлично здравословно състояние”.

В заключение капитанът призна, че на този етап резултатите на страната ни за „Фед къп” отговарят на реалността.

„Няма какво да се лъжем, това са ни възможностите. Доволна съм от Цвети, тя е истинският лидер на тима. Има какво да се желае обаче от вторите ни състезателки. На този етап това са ни силите”, каза Рангелова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини