Ким Клайстерс се прицели в титлата на “Ролан Гарос”



26-01-2012 16:06 | Николай Драгиев

Ким Клайстерс обяви, че ще преследва първа титла в кариерата си на Откритото първенство на  Франция в Париж през месец май в може би последната й година в тура при жените.

Една от най-титулуваните тенисистки в съвременния женски тенис Ким Клайстерс напусна с наведена глава след края на полуфиналния си мач с Вика Азаренка днес в Мелбърн. Тя отдаде заслуженото на съперничката си в интервюто след срещата.

“Тя показа много постоянство в играта си. Преди имаше проблеми с изразяването на емоции, но днес си пролича, че си и е взела поука. Тя определено играе с много повече увереност от преди”, сподели Ким на официалната пресконференция.

Клайстерс бе предварително заявила, че това е последното й участие в Мелбърн, тъй като от догодина тя ще прекрати професионалната си кариера. Белгийката все още е жадна за големи трофеи и се е прицелила в титлата на “Ролан Гарос”.

“Това е огромно предизвикателство. Една от основните ми цели през сезона е да се подготвя изключително добре за турнирите на клей и да бъда в оптимална форма за “Ролан Гарос”, добави Клайстерс.

Ким Клайстерс няма титла от Париж в славната си кариера, като на два пъти бе на победа от заветния трофей, но непреодолима пречка и в двата случая се оказа сънародничката й Жюстин Енен. През 2001 година финала в Париж между двете завърши с 12-10 гейма в третия сет за Енен, а през 2003 Ким отстъпи с 0-2 сета.

Последните тенис резултати на Клайстерс са обнадеждаващи, тъй като белгийката постигна пет поредни победи в Мелбърн преди загубата от Азаренка. Повечето тенис прогнози я поставят сред фаворитките за “Ролан Гарос”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини