Азаренка с първи финал в Големия шлем, гледа към №1



26-01-2012 07:10 | Станко Димов

Виктория Азаренка се класира за финал в турнир от Големия шлем за първи път в кариерата си. Световната №3 се справи с 6:4, 1:6, 6:3 с миналогодишната шампионка Ким Клайстерс и вече очаква опонентката си в съботния финал на Australian Open.

Двубоят между двете продължи повече от 2 часа и бе последен за белгийката на Мелбхърн Парк. Така Азаренка е само на победа от първото място в ранглистата на WTA.

Като цяло Азаренка заслужи мястото си на финал, след като бе по-настоятелна през целия двубой. Въпреки, че загуби изразително втория сет, тя показа страхотна мотивация в първата и третата част и успя да пречупи опитната си конкурентка.

„Облекчението след подобна победа е огромно. Не мога да повярвам, че двубоят свърши. Ким игра великолепно във втория сет, тогава аз просто се опитах да се събера и да продължа да се боря. Радвам се, че го направих”, коментира Азаренка след срещата.

„Преди всички мислехте, че едва ли не имам психическа бариера в затварянето на подобни тежки двубои. Това не беше така, просто бях много емоционална”, каза още щастливата финалистка.

Победата бе 11-та поред за Виктория Азаренка,която стартира сезона с титла в Сидни. Любопитното е, че Вика ще играе на финал на четвърти пореден турнир. В края на миналия сезон тя спори за трофея в Люксембург и Истанбул, а в началото на тази в Сидни и Мелбърн.

Съперницата на Азаренка във финала на Australian Open ще бъде определен от двубоя между Петра Квитова (Чехия, №2) и Мария Шарапова (Русия, №4).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини