Мария Шарапова се закани да търси реванш от Квитова



25-01-2012 13:05 | Станко Димов

Мария Шарапова и Петра Квитова ще се изправят в четвъртък сутринта в епичен полуфинален сблъсък на Australian Open. Двете спориха за титлата преди няколко месеца на Уимбълдън, когато след страхотна игра трофея грабна Квитова.

Сега обаче Шарапова е решена всичко, за да вземе реванш за поражението на „Ол Ингланд Клъб”. В същото време бившата №1 коментира и успеха си над Екатерина Макарова рано тази сутрин.

„Играх солидно днес. Беше трудно, защото Макарова в предишния кръг записа голяма победа, може би най-голямата в нейната кариера (над Серина Уилямс). Затова днес беше важно да не и оставям шанс да атакува. Мисля, че когато трябваше се справях отлично”, коментира Шарапова.

„Квитова? Очаквам много труден двубой. Последните няколко пъти, когато се изправихме една срещу друга ме победи. Разбира се, най-тежко за мен бе поражението на Уимбълдън, когато тя игра брилянтно.

"Мисля, че в момента тя е тази, с която всички останали трябва да се съобразяват. Тя играе най-добрия си тенис. Не обичам да губя няколко пъти поред от един и същ състезател, затова ще опитам всичко на корта, за да я победя утре”, сподели бившата №1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини