Класика: Квитова срещу Шарапова в спор за №1



25-01-2012 08:46 | Николай Драгиев

След битката на Роджър Федерер и Рафаел Надал при мъжете, при дамите също се оформи сблъсък, чакан с нетърпение от феновете на играта. В него бившата номер 1 Мария Шарапова и световната номер 2 Петра Квитова ще спорят за място на финал на Australian Open. Това ще бъде своеобразно повторение на техния сблъсък от финала на Уимбълдън през 2011.

Двете фаворитки постигнаха сравнително убедителни победи в четвъртфиналите. Маша се справи с 6:2, 6:3 със своята сънародничка Екатерина Макарова.

Малко повече проблеми имаше Квитова, която се поизмъчи на моменти срещу Сара Ерани, но победи с 6:4, 6:4. Интересното е, че това бе 25-а загуба от 25 мача на италианката срещу състезателки от топ 10.

"В началото бях нервна, защото всички очакваха лесна победа. Сара игра добре и видях заща е спечелила всички тези мачове," коментира Квитова. "В днешния мач трябваше да чакам в точния момент, когато да пласирам уинър. Не играх глупаво."

За Квитова това е първи полуфинал в Мелбърн и трети в турнирите от Големия шлем.

В същото време Мария Шарапова отново впечатли с изявите си. Тя бързо се справи с левичарката Макарова, която преди това победи Серина Уилямс.

Шарапова отново демонстрира, че физическите проблеми са зад гърба й като успя за първи път от 2008-а да влезе в голямата четворка в Мелбърн.

Така в Мелбърн предстои да видим страхотен сблъсък между две от най-мощните състезателки. Шарапова, Квитова и Виктория Азаренка пък са замесени и в спора за първото място в световната ранглиста. Която и от тях да спечели титлата, ще оглави подреждането.

Двубоят Шарапова - Квитова ще бъде в четвъртък около 7 сутринта.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини