ВИДЕО: Радванска прекъсна черна серия срещу Вожняцки



11-01-2012 15:18 | Станко Димов

Агниешка Радванска записа първа победа над Каролина Вожняцки от близо 5 години насам. Двете се изправиха в двубой на турнира в Сидни, а след успех с 3:6, 7:5, 6:2 Радванска заслужи място на полуфинал.

По този начин световната №8 сложи край на серията от 5 поредни загуби от Вожняцки. Любопитното е, че за Радванска това е първа победа над състезателка, която води в класацията на WTA.

Иначе състезаващата се за Дания тенисистка спокойно може да съжалява, че изпусна успеха, тъй като при 6:3, 5:4 сервираше за мача. Лидерката в ранглистата обаче допусна пробив в последния възможен момент, след което до края на срещата изгледа от близо открития урок на Радванска.

Последното препятствие пред Агниешка преди финала ще бъде Виктория Азаренка, която демонстрира отлична форма от началото на годината.

Другият полуфинал ще бъде не по-малко интересен. Шампионката от миналата година Ли На ще се изправи срещу Петра Квитова. Чехкинята се нуждае от още 2 победи в Сидни (да спечели турнира), за да оглави официално ранглистата на WTA.

Феновете на световната номер 1 могат да са притеснени и от евентуална контузия в китката, която Вожняцки получи в мача. Доколко сериозно е нейното състояние предстои да разберем.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини