Ли На и Азаренка са първите полуфиналистки в Сидни



11-01-2012 10:54 | Станко Димов

Ли На и Виктория Азаренка са първите, които си осигуриха място на полуфинал на турнира в Сидни. Китайката Ли На, която е и шампионка от миналата година, затвърди силната си форма с успех с 6:2, 7:6 над Луцие Шафаржова след близо два часа игра.

„Разбира се, че се чувствам добре. Миналата година спечелих турнира, сега съм на полуфинал още в началото на сезона и чувствам, че играя още по-силно”, сподели китайката.

„Имах късмет, че приключих двубоя в два сета. Ако тя беше спечелила тайбрека, то сигурно щеше да спечели и двубоя. Просто започна да играе все по-добре и по-добре”, каза азиатката.

Миналата година Ли На стана първата азиатка с титла от Големия шлем, след като триумфира на „Ролан Гарос”. След турнира в Париж обаче китайката спечели едва 7 срещи до края на годината.

„Дори и на Уимбълдън чувствах, че играя добре”, сподели Ли На, която на „Ол Ингланд Клъб” отпадна във втори кръг след загуба от Забине Лизицки. „След това обаче не знам какво се случи. Просто нещата не се получаваха.

В спор за място на финал Ли На ще се изправи срещу Петра Квитова.

Другата състезателка, която вече си гарантира мястото на полуфинал е Виктория Азаренка. Световната №3 се наложи със 7:5, 6:4 над намиращата се в отлична форма от началото на сезона Мартион Бартоли.

В спор за място на финал Вика ще се изправи срещу Агниешка Радванска.

ОСНОВНА СХЕМА




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини