Стосър продължава да разочарова; Звонарьова с тежка загуба в Сидни



09-01-2012 10:07 | Станко Димов

Световната №6 Саманта Стосър „спази традицията” и отпадна рано-рано от силния турнир в Сидни. Още в първи кръг австралийката бе победена от Франческа Скиавоне с категоричното 6:2, 6:4 за около час и половина игра.

Въпреки големите надежди, че най-накрая ще разчупи традицията и ще играе финал пред родна публика, Стосър отново разочарова на родна земя. Само преди няколко дни тя отпадна още във втори кръг на турнира в Бризбейн. Така австралийката ще започне Australian Open в доста тежка форма – 3 загуби от последните 4 двубоя.

На другия край е представянето на китайката Ли На, която по традиция играе много силно в Австралия. Ли На започна с победа защитата на титлата си, като надви с 6:0, 6:3 преминалата през квалификации рускиня Екатерина Макарова.

С изразителна победа на старта се поздрави също Виктория Азаренка, която даде само 3 гейма на съперничката си от Швейцария Стефани Фогел.

В очакваният с интерес руски сблъсък, носителката на 2 титли от Големия шлем Светлана Кузнецова не се затрудни срещу Вера Звонарьова – 6:1, 6:2.

Утре участие в надпреварата стартират и водачките в схемата Каролина Вожняцки и Петра Квитова, които в Сидни влизат и в директен спор за първото място в света.

ОСНОВНА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини