Елитът се събра в Сидни, залогът е №1 в света



08-01-2012 15:58 | Станко Димов

Цели 9 от състезателките от Топ 10 се събират идната седмица в Сидни, където ще участват в 40-ото издание на турнира Apia International. Определено „Историята на седмицата” ще бъде свързана с битката за първото място в ранглистата. №1 и №2 Вожняцки и Квитова ще влязат в спор, като при титла за чехкинята тя автоматично ще измести Каролина от първата позиция в ранглистата.

Вожняцки ще започне участието си в Сидни директно от втори кръг, където я очаква сблъсък с Пън Шуай или Доминика Цибулкова (която я победи в турнира миналата година). От своя страна пък Квитова ще започне със Забине Лизицки или квалификант.

Сред поставените са още Виктория Азаренка, Ли На, Саманта Стосър, Вера Звонарьова, Агниешка Радванска и Марион Бартоли.

Азаренка, Ли На, Радванска и Бартоли ще започнат с квалификант участието си, но Стосър и Звонарьова ще имат далеч по-силни съперници още на старта.

Австралийката ще се изправи срещу Франческа Скиавоне, която я победи на финала на „Ролан Гарос” през 2010-та. Звонарьова пък ще мери сили със сънародничката си Кузнецова, която е двукратна шампионка в турнири от Големия шлем и бивша №2 в света.

Миналата година титлата в Сидни спечели Ли На, която няколко седмици по-късно достигна и до финал на Australian Open. Тази година китайката е поставена под №4 в схемата и се надява да започне в добър ход сезона.

„Тренирах здраво през последните седмици и положих доста усилия, за да бъда във форма в Австралия”, сподели Ли На.

„Разбира се, че си пожелавам да се представя силно тук, но трябва да погледнем и схемата, която е много тежка. Ще бъде много трудно да победиш играчи от калибъра на Стосър и Квитова. Срещу Саманта още нямам победа”, каза още азиатката.

„Имам добри спомени от сезон 2011, но той е в историята. Сега вече сме 2012-та и всичко започва от начало. Мисля, че тази година ще бъде още по-тежка, защото много млади състезателки излизат на голямата сцена, а освен това Серина и Винъс се връщат от контузии”, каза още Ли На.

ОСНОВНА СХЕМА




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини