Квитова би Вожняцки и прати Чехия на финал



06-01-2012 09:50 | Николай Драгиев

Петра Квитова победи световната номер 1 Каролина Вожняцки със 7:6, 3:6, 6:4 и така на практика прати Чехия на финал за Хопман къп. За целта е нужно и Томаш Бердих да победи непретенциозния Фредерик Нилсен във втория сингъл, който започва след малко.

Квитова водеше в резултата през целия мач, но срещна яростна съпротива от Вожняцки, която също демонстрира много по-добра игра от мача с Цветана Пиронкова преди дни.

Първият сет продължи цели 60 минути. В него Квитова пропусна да сервира за сета при 5:4 и бе на път да го загуби. Вожняцки поведе с 2:0 точки в тайбрека, но след това допусна няколко нетипични за нея грешки.

Световната номер 1 показа, че може да е равностойна на Квитова и в зала като спечели с 6:3 втория сет. Тя показа доста агресивна игра и особено добри удари пласираше от бекхенд.

В третия сет Квитова поведе с 3:0 и държеше ситуацията на корта под контрол. Тя не трепна и при 5:4, когато сервираше за мача.

Така Чехия почти сигурно ще играе в утрешния финал срещу Франция.

В днешния си двубой срещу САЩ, България ще трябва да определи на кое място ще финишира в крайното класиране на групата. Цветана Пиронкова предстои да играе от 11,00 часа срещу Бетани Матек-Сандс, а Григор Димитров срещу Марди Фиш.

След тези мачове Пиронкова и Димитров се отправят съответно към Хобарт и Сидни, където ги чакат първите регулярни турнири за сезона.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини