Какви са шансовете на България за финал?



05-01-2012 17:13 | Николай Драгиев

Основният въпрос преди петъчния последен ден от груповата фаза на Хопман къп, е какви са шансовете на България да достигне финала в турнира. На практика българският тандем не държи съдбата си в свои ръце и трябва да разчита на помощ от Дания.

Датчаните, водени от световната номер 1 Каролина Вожняцки, трябва да победят Чехия, за да можем да разчитаме на класиране. Всъщност това се свежда до една много по-проста сметка. А тя е дали Вожняцки ще може да победи Петра Квитова в мача при дамите. Другата среща на сингъл е почти без интрига, тъй като Томаш Бердих надали ще срещне затруднения срещу Фредерик Нилсен.

От друга страна датчаните изглеждат като по-качествения и можещ тим що се отнася до срещата на двойки. Най-вече заради наличието на специалиста в тази област Нилсен.

Букмейкърите дават категорично предимство на Петра Квитова срещу Вожняцки като коефицентите за нейн успех са около 1.50. Това е така най-вече заради изключително подходящите за стила на чехкинята условия в Пърт.

Наред с всичко това Григор Димитров и Цветана Пиронкова задължително трябва да победят силния тим на САЩ с Марди Фиш и Бетани Матек-Сандс. При това с повече от категорични резултати.

Ако все пак се случи благоприятният за България вариант и скандинавците спечелят, то тогава три отбора ще имат по две победи и една загуба. В този случай подреждането в групата ще се определи на базата на броя на спечелените мачове (на сингъл и на двойки). Ако и те са равни - гледа се процентът от спечелени/загубени сетове, а след това процентът спечелени/загубени геймове. Ако и там има равенство, значение имат преките двубои. 

Програма:
07,00 часа българско време: Петра Квитова - Каролина Вожняцки
09,00 часа: Томаш Бердих - Фредерик Нилсен
11,00 часа: Бетани Матек-Сандс - Цветана Пиронкова
13,00 часа: Марди Фиш - Григор Димитров




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини