Григор Димитров и Джокович ще играят шоумач?



05-12-2011 12:00 | Николай Драгиев

Демонстративен мач между Новак Джокович и Григор Димитров? Защо не? Стига водачът в световната ранглиста и най-добрият български тенисист да намерят подходящо време и място.

Възможността за подобен двубой е обсъждана по време на краткото посещение на Ноле в София. Сръбската суперзвезда, шампион в три от турнирите от “Големият шлем” този сезон, пристигна за снимки във филма “Непобедимите 2”. Новак е споделил, че е готов да помага на българския тенис чрез своята академия.

Но е добавил, че в Сърбия държавата не помага много на този спорт и се налага изваждане. Фамилията Джокович е собственик на мъжкия турнир от АТП в Белград и средствата се търсят предимно от спонсори. Наскоро начело на сръбската федерация бе избран външният министър Вук Йеремич, а Горан Джокович (чичото на Новак) стана вицепрезидент.

Дали Григор и Джокович ще играят шоумач, не е сигурно, но Димитров и Цветана Пиронкова ще представят България на световното за смесени отбори “Хопмън къп” след по-малко от месец, където страната ни ще дебютира.

В групата сме с Дания (с номер 1 Каролина Вожняцки), Чехия (с шампионката от “Уимбълдън” и “Мастърс” Петра Квитова и Томаш Бердих) и САЩ. Много е вероятно срещите от Пърт да се предават по българска национална телевизия.

Явор Геронтиев, в. "24 часа"




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини