Турнирът на шампионките в София - като този в Истанбул



17-11-2011 13:47 | Станко Димов

„Турнирът на шампионките”, който от догодина ще се провежда в София, ще бъде по модела на този на най-добрите 8 в Истанбул. Състезателките ще бъдат разположение в две групи по 4, като ще играят на принципа всеки срещу всеки, а за полуфинал ще се класират първите две.

 

Това обяви президентът на родната тенис федерация Стефан Цветков, който тази сутрин официално подписа договор за ТВ-правата със световния гигант IMG Media. Контрактът е за срок от 3 години и е изключително изгоден от наша гледна топка, каза още Цветков.


„Няма какво да представям компания като IMG. Договорът с тях е съвсем логичен, те са световен лидер в редица спортове, не само в тениса. С тяхно съдействие можем да изведем турнира на много пазари. Разчитаме на тях и техните партньорски канали да намерим спонсор на турнира.

 

IMG получават пълните права. Имаме идея да направим кратък филм за София, който да бъде излъчван непосредствено преди двубоите. Това обаче предстои допълнително да бъде уточнено”, коментира Стефан Цветков.

 

Той разкри също, че в момента се водят преговори с няколко родни телевизии, които имат желание да излъчват надпреварата.


От страна на IMG Media присъстваше Виктор Блъндъл, Вицепрезидент Продажби за Източна Европа, Гърция, Турция и Кипър. Той също не скри задоволството си от партньорския договор.

 

 

„Нашата компания е изключително сериозна. Представяме много атлети, в тениса говорим за имена като Джон МакЕнроу, Бьорн Борг от легендите и Роджър Федерер, Рафаел Надал, Мария Шарапова, Винъс Уилямс и други. Освен това държим правата на всички турнири от Големия шлем”, гордо сподели Виктор Блендъл.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини