Вилиан Петров ще участва на Orange Bowl



17-11-2011 14:39 | Станко Димов

Вилиан Петров от Пловдив заминава на 20 ноември за състезанието Orange Bowl в Америка, тъй като през 2010 година се класира на първо място при 16-годишните в първото издание на Devin Masters „Празник на тениса”.


16-годишният състезател сам избра да участва в най-престижния турнир за младежи и девойки в САЩ. „Девин” АД, който е генерален спонсор на БФТ, поема разноските по участието в турнира на Вилиан Петров.


Той тренира тенис от 6-годишна възраст. Първият клуб, в който се занимава с този спорт е ТК „Марица”, а първият му треньор е Огнян Кацаров. След година се мести в ТК „Албена” и негов личен треньор става Владимир Терзиев. С него работи до юни 2010 година, а през септември същата година заминава за Испания и започва да се обучава в тенис клуб „Барселона Тотал Тенис”.


Младата българска надежда има в своя актив множество състезания и титли. Участвал е в лагери на IFT с треньори Руди Виссер и Ирина Чичмарова, които са се провеждали предимно във Франция, Холандия, Чехия и Германия.


Според Вилиан тренировките се различават с по-голяма интензивност и много повече обща физическа подготовка. Вилиан е печелил второ място в националния шампионат до 12 години на закрито в индивидуалните състезания и първо при двойките през 2006 г.

 

През 2007 г. подобрява успеха си и се класира на първото място до 14 години на сингъл и на двойки. Следват победи в Европейския отборен шампионат в Истанбул, купи от летните и зимни турнири в Норвегия, Турция, Словения, Румъния.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини