Цонга: За първи път съм здрав почти цяла година



14-11-2011 05:48 | Николай Драгиев

Жо-Вилфред Цонга призна, че е бил надигран от Роджър Федерер във финала на "Мастърс 1000" в Париж. Цонга поясни, че не е притеснен от това поражение и с голяма мотивация ще участва на финалния турнир на осемте най-добри в Лондон от 20-и.

От днес французинът прогресира до шесто място в ранглистата. През месец май той бе едва 22-и, което само показва чудесната му форма.

"Той просто бе по-добър от мен, игра страхотно. Аз ще опитам да направя пробив на финалния "Мастърс"," заяви Цонга.

"Причината да загубя? Той ме караше да показвам най-доброто от играта ми през цялото време. През цялата седмица бекхендът ми е слаб. В предишните мачове, моите съперници ми даваха възможност да се измествам често за форхенд. Срещу Роджър нямаш време. Той взима топката много рано и променя посоката непрекъснато," анализира още той.

Цонга признава, че контузиите през годините не са му позволявали да бъде достатъчно постоянен. "Моето ниво винаги е било добро в предишните години. Завършвах около 10-о място, но винаги имах болежки. Дори през 2008-а, когато играех страхотно, реално участвах в половината сезон. Тази година за първи път изиграх почти цял сезон."

"Не мога да кажа кой е фаворит в Лондон. Всичко може да се случи. За мен е отлична възможност да натрупам важни точки преди новия сезон. Съвсем краткосрочната ми цел е да вляза в топ 5," заяви още Цонга.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини