ВИДЕО: Магията на Маестрото завладя и "Берси"



13-11-2011 17:40 | Николай Драгиев

Роджър Федерер спечели може би най-големия турнир, липсващ му до момента - "Мастърс 1000" в Париж. Той победи Жо-Вилфред Цонга с 6:1, 7:6(3) във финалния сблъсък пред 15 000 души в зала "Берси". Това е общо 69-а титла от 99 финала за Маестрото от Базел.

Федерер вече има 18 титли от "Мастърс 1000" сериите и изостава с 1 от Рафаел Надал, който е с 19. Швейцарецът обаче е единственият играч в историята с финали във всичките турнири от категорията.

Финалната битка с Цонга започна добре за Федерер, който се възползва от проблеми със сервиса на французина и го разгроми с 6:1 за 30 минути игра в първия сет.

Ситуацията във втория сет се промени дотолкова, че Цонга започна да сервира изключително добре. Нещо повече французинът пропусна няколко отлични възможности да пробие сервиса на Федерер и да спечели втората част. Това така и не се случи. Стигна се до тайбрек, в който Федерер поведе с 6:1 точки за отрицателно време и реализира третия мачбол.

Фед-Експрес спечели турнира без да загуби нито един сет и определено отива на финалния "Мастърс" в Лондон от 20-и ноември в ролята на един от основните фаворити за трофея.

Въпреки титлата Федерер няма да успее да измести Анди Мъри от третото място в ранглистата, тъй като от понеделник ще бъдат извадени точките на всички състезатели от последното издание на финалния турнир в Лондон.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини