Федерер е единственият с финали във всички "Мастърс"-и



12-11-2011 19:53 | Станко Димов

Старият Роджър Федерер се завърна. Швейцарецът се класира за първи път в кариерата си на финал на турнира в Париж, като по този начин записа пореден рекорд – стана първият, който има на сметката си финали във всички девет турнира от „Мастърс 1000” сериите.

 

Неделният финал ще бъде 30-ти за Роджър в турнир от този ранг, като до момента 17 победи и 12 загуби (бел.ред. само в „Мастърс 1000” сериите). На Рафаел Надал му липсва финал в Синсинати, а на Новак Джокович в Шанхай, за да постигнат това.

 

„Начинът, по който се представих днес наистина беше много добър”, коментира ФедЕкспрес след успеха с 6:4, 6:3 над Томаш Бердих. „Няма как да не бъда доволен – вече имам на сметката си повече от 800 победи, за първи път ще играя на финал в Париж, с което пък става единственият с финали във всички турнири (от Мастърс сериите)”, отбеляза със задоволство Федерер.


„Знаех, че ме очаква труден мач. Мисля, че взех важно предимство в началото, в първите няколко гейма, в които Томаш не беше влязъл в ритъм. Знам колко опасен играч е той, когато се разиграе. Аз обаче наистина играх фантастично днес. Не оставих много шансове на Бердих. Играех агресивно, а освен това сервисът ми помагаше много. Като цяло се справих брилянтно”, каза още швейцарецът и призна, че никога до сега в кариерата си не е играл толкова силно в "Берси".


Миналата седмица Федерер вдигна своята пета титла от турнира в Базел. От началото на сезона той има 58 победи и 12 загуби, а показателите му на твърда настилка са още по-впечатляващи – 40:7.


За 26-годишния Томаш Бердих пък записа 21-ва загуба (при 51 победи, което е личен рекорд за чеха). Той ще се появи на корта след няколко дни на заключителния турнир на осемте най-добри в Лондон. Бердих каза, че планира да пътува за британската столица в сряда.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини