Стосър заслужава да е по-напред в ранглистата



30-10-2011 11:29 | Станко Димов

Треньорът на Саманта Стосър вярва, че неговата възпитаничка заслужава да е част от Топ 4 на света и я определи като една от основните фаворитки на започващия през януари Australian Open. Дейвид Тейлър смята, че освен Сам, с най-големи шансове за титлата в Мелбърн ще бъдат Петра Квитова, Серина Уилямс и Ким Клайстерс.


„Мисля, че Стосър трябва да е по-напред в ранглистата. Тя е доказала, че умее да печели напечените двубои. Тя има всички тенис аргументи да излиза победител в големите мачове. Погледнете статистиката и тази година (7:3 победи срещу играчи от Топ 5).


В събота сезонът за Стосър официално приключи, след като австралийката отпадна на полуфиналите на заключителния турнир на WTA. Тя загуби със 7:5, 3:6, 3:6 от Петра Квитова.

 

„Никак не е лесно да спечелиш титла от Големия шлем”, сподели от своя страна Стосър, която в края на лятото триумфира на US Open.


„Не мисля, че играта ми е много различна сега, в сравнение с предния сезон. Има обаче една голяма разлика – сега знам, че мога да спечеля голям турнир. Напрежението в подобни мачове (финали в Големия шлем) е много голямо. Неизбежно е ръката ти да не трепне. Важното е обаче как ще излезеш от напрегнатите ситуации”, каза още Стосър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини