Най-очакваният финал



29-10-2011 19:41 | Станко Димов

Виктория Азаренка и Петра Квитова ще определят новата шампионка на заключителния турнир на 8-те най-добри на WTA в Истанбул. Това стана факт, след като във втория полуфинал Азаренка надви с 6:2, 6:3 Вера Звонарьова.

 

Победата бе може би най-значимата в кариерата на Азаренка, която за първи път в кариерата си ще играе на финал в турнир от подобна категория.


"Утре определено двубоят ще бъде на живот и смърт", каза след победата Азаренка. Определено ще станем свидетели на "най-заслужения" финал, тъй като двете опонентки спечелиха групите си.

 

"Мисля, че днес изглеждах добре на корта. Задачата ми бе да променя психиката си след двубоя с Бартоли и се радвам, че успях. Отново искам да благодаря на страхотната публика, която не оказва непрестанна подкрепа. Финалът утре ще бъде напрегнат, може би и нервен, защото и двете (бел.ред. с Петра Квитова) не ме играли никога финал в турнира", каза още Азаренка.


Самият двубой се разви изцяло по вкуса на Азаренка. При 2:2 в първия сет Азаренка вдигна оборотите и до края на сета не остави шанс за реакция на опонентката си - 6:2.


През втората част Азаренка направи решителен пробив за 5:3, след което макар и трудно затвори мача.


Азаренка завърши срещата с 15 непредизвикани грешки. За справка непостоянната Звонарьова направи цели 47.

 

Финалът е в неделя от 17:00 часа и ще бъде предаван пряко по "Евроспорт".

Това ще бъде своеобразна битка за позицията номер 2 в света. Шампионката ще се доближи максимално до Вожняцки и от януари ще може да атакува световния връх. Ако Квитова победи, чехкинята ще бъде на около 100 точки от лидерското място. Чехкинята води с 3:2 победи в сблъсъците между двете, две от тях са през 2011-а.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини