Анди Мъри отново поиска треньора на Агаси



19-10-2011 20:15 | Николай Драгиев

Анди Мъри, който изглежда като тенисиста в най-добра форма през септември и октомври, отново изрази желанието си да работи с бившия треньор на Андре Агаси Дарън Кейхил.

В последната година и половина Мъри няма личен треньор, а ползва услугите на своя приятел Дани Валверду като негов съветник. С Мъри обикновено пътува и майка му Джуди, която е треньор по тенис на подрастващи.

Сега Мъри си пожела преди началото на 2012-а да може да разчита поне за известно време на съвместна работа с Кейхил. Австралиецът работи за Adidas и помага на голям брой играчи, които ползват тази екипировка.

"Ще бъде добре, ако Дарън бъде с мен по време на подготовката ми в Маями. Дано е свободен да ми отдели това време," коментира Мъри.

Като играч от топ 3 на света Мъри съвсем естествено се ползва с "привилегии" и най-вероятно ще може по-често да си осигури услугите на Кейхил.

Мъри е без постоянен треньор от 18 месеца, но в последно време се справя все по-добре. През 2011-а той постигна "Голям шлем" от полуфинали в най-престижните турнири.

"Трудно е да намеря решение на този проблем. Наистина малко са хората, които са склонни да пътуват толкова време от годината. Добрите треньори знаят какво искат и са малко," разкри шотландецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини