Давид Ферер се класира за финалния турнир в Лондон



13-10-2011 12:24 | Станко Димов

Испанецът Давид Ферер стана петият тенисист, който си гарантира място в заключителния за сезона турнир Barclays ATP World Tour Finals, който се провежда в лондонската зала О2 между осемте най-добри играчи за сезона.


След като се класира за четвъртфинал на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай, Ферер си гарантира необходимия брой точки и се присъедини към Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри, които също имат гарантирано място в Лондон.


29-годишният испанец ще участва в заключителния турнир за втори пореден и общо трети път. През 2007-ма година Ферер се представи впечатляващо и игра финал, при това достигайки до него със само един загубен сет. В спора за титлата обаче испанецът отстъпи на Роджър Федерер.


„Това е нещо, за което се борех през цялата година. Имах страхотен сезон, с много победи, и нямам търпение да се върна в Лондон. Турнирът е невероятен, а чувството да си сред осемте най-добри в света е неописуемо”, коментира Ферер.


Испанецът има 5 финала и 2 титли през сезона. Той започна годината отлично и спечели турнирите в Окланд и Акапулко. През лятото пък игра финали в Монте Карло, Барселона и Бащад.


Така останаха неизвестни имената на още само трима състезатели, които ще се борят за място в заключителния турнир. С най-големи шансове към днешна дата са Томаш Бердих (Чехия, 2940 точки), Марди Фиш (САЩ, 2875) и Жо-Вилфред Цонга (Франция, 2790). Зад тях са Николас Алмагро (Испания, 2370) и Жил Симон (Франция, 2155).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини