Анди Мъри доволен от парите, но не и от топките



12-10-2011 19:46 | Николай Драгиев

Анди Мъри извади късмет на старта на "Мастърс 1000" в Шанхай. Съперникът на шотландеца във втори кръг Дмитрий Турсунов се отказа минути преди началото на двубоя заради проблем в китката и освободи пътя на Мъри към трети кръг. Там той ще срещне Станислас Вавринка.

Мъри обаче направи някои любопитни изказвания в Шанхай относно евентуалния бойкот на топ играчите, наградните фондове и топките на различните турнири.

"Никой от играчите не иска бойкот. Когато ме питат дали има възможност това да се случи, то отговорът е "да", но не очаквайте нещо много мащабно - далеч сме от този момент. Досега не сме се събирали да разговаряме, което е разочароващо за мен," заяви Мъри.

Мъри коментира и мнението на Анди Родик, че тенисистите получават малко от общите приходи, които генерират по различните турнири.

"По отношение на заплащането, аз съм доволен от насоката в която се развива ситуацията. Мисля че всяка година парите от наградни фондове се увеличават. Отделните турнири се състезават помежду си в това отношение."

В типичния си стил Мъри обаче разкритикува политиката на ATP да позволява на турнирните организаторите да използват марка тенис топки по свое усмотрение.

"Иска ми се да направя едно сравнение между тениса и голфа. При нас всяка седмица играем с различни топки. Така например в последните три седмици играя на три различни турнира и топките нямат нищо общо. Това е едно от нещата, които искам да се промени. Това е като да играеш различен спорт. В другите спортове не е така," смята още световният номер 4.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини