Надал: Федерер загуби мачове, които преди щеше да спечели



12-10-2011 00:35 | Николай Драгиев

Рафаел Надал даде повече от любопитно интервю преди днес да стартира на "Мастърс 1000" в Шанхай. Той обясни подробно защо смята, че през 2010-а е бил по-добър от този сезон и какво мисли да подобри за 2012-а.

Той обаче коментира и изявите на основните си съперници Роджър Федерер и Новак Джокович.

Рафа не смята, че нивото на игра е по-високо от предходните 2 години, но смята че той и Федерер са направили малка стъпка назад и това е дало шанс на останалите.

"Не мисля, че нивото в момента е по-добро от това през 2010-а или 2009-а. Мисля че е почти същото. Според мен Роджър се представя малко по-зле в момента. И аз, и Роджър влошихме малко представянето си," призна Надал.

"Играя по-зле от миналата година. Сега съм по-постоянен в игрите си, но все пак малко не ми достига. Роджър играе добре, но загуби няколко мача, които преди години никога не би допуснал да не спечели," смята още испанецът.

Надал обърна внимание и на Новак Джокович: "През тази година той спечели много турнири, три от тях в Големия шлем и почти не допусна загуби. Не мисля, че е променил играта си кой знае колко. Той промени някои малки детайли. Това е причината за големия му успех. Това ще опитам и аз да направя през следващата година," категоричен е Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини