ATP: Пети турнир от Големия шлем? Засега не



10-10-2011 17:28 | Николай Драгиев

Един от основните ръководители на ATP - Брад Дрюит отрече възможността в Азия да се появи пети турнир от Големия шлем. Подобна дискусия съществува от доста време и традиционно се засилва по време на сезона, когато турнирите се провеждат в Япония и Китай.

"Турнирите от Големия шлем се характеризират с много неща, но просто е невъзможно да заменим традицията, изграждана на тях в продължение на 50-100 години," заяви Дрюит.

"Така че четирите турнира са това, което са. Турнирите в Азия също могат да имат водеща роля, тъй като предлагат условия от световна класа. Тук има и огромен пазар от милиарди хора и компании, които се опитват да предлагат по по-добър начин своите продукти. Тенисът е отлична платформа за спонсорски договори," смята още той.

В момента турнирът в Пекин China Open се провежда едновременно за мъже и жени. При дамите той е от възможно най-високата категория Premier Mandatory и въпреки това доста от водещите име на го пропуснаха. При мъжете той е с категория едва ATP 500 и също не привлича всички топ играчи.

Според Дрюит Индия има голям потенциал да развива още турнири и ATP гледа и в тази посока. В момента в Индия се провежда само един ATP турнир - в Ченай.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини