Михаел Щих: Топ играчите живеят в мечтан свят



21-09-2011 15:09 | Николай Драгиев

Шампионът от Уимбълдън 1991-а Михаел Щих смята, че топ състезателите трябва да престанат да се оплакват от тежкия календар. "Не мисля, че това е голям проблем. Играчите сякаш забравят, че всички тези турнири им осигуряват работа. Те не играят повече от състезателите през 10-15 години.

"Освен това те посещават и доста демонстративни участия, на които правят допълнително пари, а пренебрегват по-малките турнири понякога. Те имат по-кратък сезон, отколкото имахме ние. Аз играех постоянно и на сингъл, и на двойки. Вижте Стефан Едберг, който играеше сингъл и двойки на всеки турнир от Големия шлем. Никога не сме се оплаквали, тъй като обичахме тениса, това бе част от работата ни," заяви Щих.

Според Михаел Щих играчите трябва по-добре да организират програмата си и да спрат да живеят в своя "мечтан свят". "Това не е мечтан свят, това е работа за тях и те трябва да се справят със ситуациите, през които преминават. Не трябва да забравят, че това е едно партньорство.

"Ако играчите обмислят бойкот, то е добре да се замислят, ако и организаторите на турнирите направят такъв, какво ще стане с тяхната професия," обясни още Щих, който е директор на силния ATP турнир в Хамбург.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини