Топ тенисистите обмислят бойкот



20-09-2011 12:13 | Николай Драгиев

Топ играчите на ATP сериозно обмислят да се противопоставят на начина, по който се прави тенис календара. За подобно нещо намекна Анди Мъри, който е сред основните "критици" на натоварения режим.

Всички топ състезатели смятат да проведат среща по време на турнира "Мастърс" В Шанхай следващия месец и на нея ще обсъдят общи действия.

"Това е съвсем реално. Говорил съм с част от играчите, които не са притеснени да направим подобна стъпка. Дано не се стига дотам, но предстои да го обсъдим," коментира Мъри за евентуалния бойкот.

Мъри разказа още, че ще бъде изготвен списък от желания на тенисистите, които ще бъдат предложени на ITF и ATP и те ще бъдат обсъждани подробно.

"Ние искаме да се променят съвсем малки неща. Две или три седмици почивка повече по време на годината, а също и няколко турнира по-малко. Не мисля, че това е необосновано," смята Мъри.

"Подобна промяна може да отнеме 5-6 години. Тогава всички ние може да сме се отказали. Искаме промяна рано или късно," категоричен е шотландецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини