Анди Мъри с "Голям шлем" от полуфинали за 2011-а



09-09-2011 23:42 | Николай Драгиев

Световният номер 4 Анди Мъри достигна полуфинал и в четвъртия за годината турнир от Големия шлем. Той победи в четвъртфиналите на US Open Джон Иснър със 7:5, 6:4, 3:6, 7:6.

С постижението си Мъри стана седмият играч, който в календарна година достига поне полуфинал в най-престижните четири турнира. Останалите са Род Лейвър, Тони Роуч, Иван Лендъл, Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

В момента Мъри се намира в серия от 10 поредни победи, тръгнала още на турнира в Синсинати, който той спечели с победа над световния номер 1 Новак Джокович.

Мъри започна по-добре двубоя с Иснър. Един пробив му бе достатъчен, за да спечели първия сет със 7:5. Подобно се разви и вторият сет, който пак отиде в сметката на шотландеца за 6:4.

Иснър поведе мощно в третия сет и в крайна сметка спечели с 6:3.

Най-оспорван бе четвъртият сет. В него двамата съперници играха равностойни, а Иснър имаше всички шансове да вкара срещата в пети сет. Това не се случи, тъй като в очаквания тайбрек Мъри се наложи със 7:2 точки. Това бе първи загубен тайбрек от Иснър на US Open.

"Влудяващо е да играеш с Иснър. Знаеш, че играеш добре, но е трудно да го пробиеш. С течение на мача започна да сервира още по-добре. Радвам се, че измъкнах мача.

"Уморен съм, но същото важи за Рафа и Анди. Сега ще имам нужда от почивка," заяви Мъри.

"Мога да победя всеки от тях двамата. Побеждавал съм Рафа в Ню Йорк," смята още Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини