Хаосът е пълен: След нов скандал преместиха мача на Родик



08-09-2011 19:49 | Станко Димов

Хаосът на US Open става все по-голям. След като 48 часа метеорологичните условия не позволиха да се играе тенис, днес двубоите най-после бяха подновени. Да, но не съвсем.

 

Срещата между Анди Родик и Давид Ферер, която по програма трябваше да се играе на втория по големина корт „Луис Армстронг” започна по план, но след само два изиграни гейма отново бе прекратена.

 

Причината този път не беше дъждът, но беше следствие на него. Оказа се, че част от покритието на корта е поддало на многото литри дъжд и липсата на достатъчно добра отводнителна система. Така след само няколко минути игра двамата се прибраха в съблекалнята.


Час и половина по-късно, някъде около 19:35 Родик и Ферер отново излязоха на корта, а организаторите се похвалиха, че вече всичко е готово за тенис. Да, ама отново не бяха прави.

 

Родик само погледна състоянието на корта малко зад основната линия и категорично заяви: „Какво е това? Нали не мислите, че ще играе тук? Това просто няма как да стане!”, след което мрачно напусна в посока съблекалнята.

 

Самият Давид Ферер пък явно не разбра особено добре какво точно се случва. Испанецът поклати глава неразбиращо, но последва Родик по пътя му извън корта. След кратко съвещание организаторите се примириха, че не са се справили добре и в крайна сметка взеха кардинално решение, премествайки срещата на Корт 13.


Така в един от най-натоварените дни, вторият по големина корт „Луис Армстронг” на практика остана неизползваем, поне засега.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини