Бруклин Декър изцеждала силите на Родик



Бруклин Декър изцеждала силите на Родик
Свързани играчи
Тагове
08-09-2011 13:06 | Станко Димов

През последните месеци Анди Родик записа сериозен спад в играта си, което се отрази и на мястото му в ранглистата. За първи път от близо десетилетие насам Родик напусна Топ 20, с което си заслужи по-остри коментари от страна на журналистите. На US Open бившият №1 в света не остана длъжен на представителите на медиите и открито ги критикува за думите им по негов адрес.


„Напълно съм убеден, че след като се откажа мога да стана тенис анализатор. За тази работа не се иска много ум, нали”, лаконично попита Родик репортера от ESPN, който му взе интервю след победата над Майкъл Ръсел на старта на US Open.


Родик обаче не се спря дотук. След успеха си над Джак Сок във втори кръг продължи „войната” с журналистите. „Един ден няма да мога да играя тенис и тогава ще бъде недооценен. Но вие всъщност знаете какво е”, каза Анди на друг репортер.


Ясно е, че след последните няколко слаби месеца, нервите на Родик на моменти не издържат. Бившият №1 в света обаче получи пълна подкрепа от своите колеги. „Анди е напълно прав. Никак не е приятно когато си бил №1 в света, а след време запишеш няколко загуби поред, да чуеш подобни неща по твой адрес. Наясно съм, че журналистите трябва да си запълват времето в ефир, но нека го правят с нещо положително”, коментира Джеймс Блейк, бивш №4 в света.

 


Доста любопитен бе коментарът на Джон МакЕнроу, който преди време обвини Бруклин Декър за слабата форма на Родик. „Сега на всички им е лесно да нападат Анди, защото го виждат, че е уязвим. Той е много щастлив в живота си извън корта, но понякога това се отразява крайно негативно на представянето на корта. Когато сте женен за актриса, това ви оставя без енергия, тя ви я отнема. Аз знам отлично какво е”, сподели МакЕнроу, чиято бивша съпруга е актрисата Тейтъм О’Нийл.

 

Не на същото мнение обаче е Марди Фиш, който е сред най-близките приятели на Родик. „Тези думи са напълно неоправдани. Жените ни не трябва да бъдат коментирани. Обичам Бруклин, двамата с Анди ги обичам до смърт, затова ги разбирам, че са постоянно заедно. Не мисля че тя стои зад някои от загубите му”, каза Фиш.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини